Angajații din ministere vor primi salariul mai devreme

Angajații din 20 de ministere și instituții publice vor primi mai devreme cu câteva zile salariul pentru luna iulie.

Măsura a fost luată deoarece ziua acestora de salariu este tocmai în zilele libere de Sfânta Marie.

În acest sens, ministrul finanțelor publice, Ionuț Mișa, a emis un ordin.

Este vorba de Ordinul nr. 1.441, care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, și potrivit căruia angajații din 20 de ministere și instituții vor primi salariul, prin derogare de la actele normative în vigoare, mai devreme cu patru-cinci zile.

Angajații care vor beneficia de acest ordin sunt din Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii, Agenția Națională de Integritate, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Academia Română, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară, Consiliul de monitorizare a implementării Convenției, Ministerul Cercetării, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Toți bugetarii din aceste instituții vor încasa salariul pentru luna iulie pe 10 sau 11 august în loc de 14 sau 15 august.

Ziua de 14 august este zi liberă pentru bugetari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS