Confidenţialitate

Angajații CFR se pregătesc de noi proteste, nemulțumiți de fondurile insuficiente pentru repararea locomotivelor | AUDIO

Angajații CFR pregătesc noi proteste în fața Guvernului, după ce o locomotivă a luat foc între Timișoara și Arad.

Liderii de sindicat spun că nu sunt alocate suficiente fonduri pentru reparația locomotivelor, dar și că mecanicii cu experiență se pensionează și în urma lor nu mai vine nimeni.

Rodrigo Maxim, lider sindical al transportatorilor feroviari:

”Nu avem nici locomotive sau vedem locomotive în flăcări sau locomotive defecte ale CFR călători în fiecare zi, Practic, a ajuns o obișnuință în ultima perioadă, pentru că a sosit perioada decontării lipsei totale de investiții în material rulant a CFR Călători de mai bine de 10 ani de zile. Și cine suferă? Suferă călătorii care au ajuns să se obișnuiască că locomotivele rămân defecte și acum spun: bine că vine trenul, măcar.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Angajaţii operatorului feroviar de stat susţin că principalul vinovat pentru starea în care a ajuns CFR Călători este însuşi statul român, deoarece, toate guvernele de până acum, au subfinanţat permanent compania de transport feroviar de persoane.

Angajatii CFR ar putea declanșa chiar o grevă generală, susține Rodrigo Maxim:

”Protestăm și în septembrie de două ori, și în octombrie de două ori, și în noiembrie de două ori, vom potesta până ne vom face înțeleși și dacă nu, ultima soluție va fi greva generală. Guvernul României, pentru că nu ia nici o măsură și nu sprijină transportul feroviar de călători, perturbă în fiecare zi traficul feroviar și astfel se îndepărtează călătorii de la CFR Călători”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.