Confidenţialitate

Angajații CFR SA anunță că intră în grevă din 27 noiembrie pe termen nelimitat | AUDIO

Angajații CFR SA anunță că intră în grevă din 27 noiembrie pe termen nelimitat. Sunt nemulțumiți că salariile vor scădea în urma Legii 296, cea privind măsurile de reducere a cheltuielilor.

Deși Ministerul Transporturilor a aprobat un memorandum prin care salariații căilor ferate își vor primi în continuare bonusurile și bonurile de masă, angajații CFR spun că acest memorandum rezolvă problemele doar parțial.

Angajații CFR anunță că vor intra în grevă începând de luni, 27 noiembrie și vor asigura doar o treime din activitate. Printre nemulțumirile lor se numără blocarea semnării contractului colectiv de muncă pentru 2023 și măsurile de reducere a cheltuielilor din Legea 296, după cum ne-a declarat  Grigore Mare, președintele Federației Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că se poartă discuţii cu sindicatele din feroviar pentru stingerea conflictului de muncă. Sorin Grindeanu susține că Guvernul a aprobat un memorandum prin care salariații căilor ferate vor fi exceptaţi de la anumite prevederi de reducere a cheltuielilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și angajații Metrorex vor picheta astăzi sediul Guvernului. Și aceștia acuză că măsurile fiscal-bugetare adoptate de Executiv vor afecta veniturile muncitorilor. Protestul va avea loc începând cu ora 14:30.

Foto: Shutterstock