Confidenţialitate

Angajații CFR amenință cu greva generală dacă nu vor obține creșteri salariale

Angajații Căilor Ferate  amenință cu greva generală de la 1 octombrie dacă nu obțin o creștere a salariilor cu 10 procente.

Sindicaliștii susțin că iau în calcul o asemenea formă de protest dacă Ministerul Transporturilor nu le ascultă revendicările.

În afară de creșterea salariilor, ei mai cer și acordarea de tichete de masă și de vacanță – ne-a declarat președintele Alianței Tehnice Feroviare, Iulian Măntescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iulian Măntescu spune că negocierile vor continua în următoarea perioadă, iar reprezentanții Ministerului s-au arătat deschiși la dialog.

Administrațiile societăților CN CFR, CFR Marfă și CFR Călători s-au arătat deschise față de doleanțele și propunerile organizațiilor sindicale și au primit ca sarcină din partea conducerii Ministerului Transporturilor ca până la data de 10 septembrie 2015 să facă propuneri concrete în sensul soluționării cererilor formulate.

Sindicatele au avertizat că dacă administrațiile celor trei societăți nu vor da curs solicitărilor lor până la sfîrșitul lunii septembrie, vor declanșa greva generală începând cu 1 octombrie 2015.

Organizațiile sindicale care susțin acest demers sunt: Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial, Federația Națională Drum de Fier, Federația Mecanicilor de Locomotivă din România, Federația Națională ELCATEL, Federația Sindicatelor Ramurii Vagoane și Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.