Angajații APIA anunță noi proteste

Continuă protestele angajaților APIA, nemulțumiți că de la 1 ianuarie le vor fi reduse salariile cu sume cuprinse între 700 și 2.800 de lei.

O altă nemulțumire a salariaților din Angentiile de Plăți în Agricultură este că cei din birourile județene câștigă mult mai puțin decât cei care lucrează la București.

În același timp, sindicaliștii pregătesc și un protest mai mare, miercuri, în fața Guvernului.

Noi transmitem că muncim și că știm că fermierii sunt partenerii noștri. Ca să facem plățile cum le-am făcut și până acum, trebuie să fim remunerați corespunzător. Începând cu 1 ianuarie, salariile noastre vor scădea.” spune Octavian Mateescu, liderul Federației Sindicatelor din APIA. 

El mai adaugă că manifestațiile vor fi organizate și că ar putea să se desfășoare miercuri la Palatul Victoria, la Guvern.

În urmă cu puțin timp, ministrul Agriculturii, Petre Daea le-a spus sindicaliștilor să stea liniștiți și să muncească. Mesajul său s-a schimbat.

Șeful de la Agricultură le-a transmis angajaților APIA că trebuie să se gândească, în primul rând, la fermieri.

Cei care se află la APIA și care trebuie să ducă banii la fermieri pentru că este agenție de plăți și primul lucru pe care trebuie să îl conștientizeze când intră în biroul de lucru, este plătit remunerat, de către rezultatele economice ale rețelei, să se gândească în primul rând că a venit sî plătească cuiva, ceva.” declară Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS