Confidenţialitate

Angajați Ministerului de Finanțe primesc spor de 15% pentru condiții vătămătoare

Guvernanții anunțau săptămâna trecută că vor tăia sporul pentru condiții vătămătoare pentru mai multe categorii. Nu numai că nu au mai aprobat tăierea, ci au dat și altor bugetari. Au adoptat, pe furiș, o prevedere care acordă acest apor și altor angajați la stat, cei ai Ministerului de Finanțe.

Acciză pe băuturi răcoritoare, acciză majorată la țigări, scăderea numărului de secretari de stat, impozitarea pensiilor speciale cu 30 – 50%, tăierea sporului de condiții vătămtoare pentru mulți dinte angajații la stat erau dintre măsurile prevăzute într-o ordonanță de urgență care nu a mai fost adoptată de Guvern din cauza presiunilor bugetarilor.

Viorica Dăncilă anunța pe Facebook că Executivul nu va tăia veniturile românilor, și că a fost doar o dezbatere.

La nici o săptămână după aceste discuții, în Monitorul oficial apare o ordonanță de urgență care acordă beneficii angajaților Ministerului de la Finanțe, exact acel spor pe care Guvernul încerca să îl taie – de 15% pentru condiții vătămătoare- dar de la alte categorii de bugetari.

În concluzie, nu se taie de la toată lumea, se dă în plusîncă unei categorii.

După cum au descoperit jurnaliștii Hotnews, măsura a fost strecurată într-o ordonanță privind reforma în domeniul sănătății. Începând cu luna următoare, angajații de la Finanțe se vor bucura de 15 % în plus la salariu pentru că, potrivit actului normativ, era imperativ să fie diminuate diferențele de salariu între personalul de la Ministerul Finanțelor Publice și alți angajați la stat cu atribuții similare.