Confidenţialitate

Angajați ai Serviciului de Înmatriculări Auto din Timișoara, acuzați de luare de mită

Descindere in aceasta dimineata a ofiterilor DGA la sediul Serviciului de Înmatriculări Auto din Timișoara. Ofițerii anticorupție acuză mai mulți angajați de luare de mită. Sumele încasate de suspecți sunt de la câtiva zeci de lei până la două sute de euro pe zi.

Vorbim de 10 angajati ai Serviciului de Înmatriculări Auto din Timișoara. Acestia lucrau la ghisee, deci nu e vorba de cei din conducerea Serviciului. Cei 10 suspecți au fost chemați la o ședință de prevenire și înainte să inceapă întâlnirea, în sală au intrat ofițerii anticorupție.

Aceștia i-au preluat pe angajații de la Înmatriculări și i-au dus la Parchetul Tribunalului Timiș pentru audieri. Suspectii sunt acuzati ca ar fi incasat diverse sume de bani pentru a urgenta dosare de inmatriculare pentru mai multe masini. Politistii de la Serviciul Judetean Anticorptie i-au monitorizat timp de 4 luni si au stabilit ca una dintre metodele prin care isi rotunjeau veniturile cei de la inmatriculari era aceea de a incasa o suma mai mare decat cea prevazuta de lege pentru inmatricularea unui autovehicul.

Adica daca taxa era, de exemplu, de 87 de lei, proprietarul lasa 100 de lei, diferenta intrand la finalul zilei in buzunarul functionarului de la ghiseu. In acest fel, spun anchetatorii, unii dintre cei acuzati au reusit sa stranga chiar si 200 de euro pe zi. Cei 10 suspecti sunt audiati la acesta ora de procurorii timisoreni sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

Dan Turcu