Confidenţialitate

Angajat al Facultății de Medicină din Sibiu, confirmat cu coronavirus. Opt colegi în izolare

Administratorul clădirii în care funcționează Facultatea de Medicină din Sibiu și Bibioteca Central Universitară a fost confirmat, vineri, cu coronavirus, iar opt colegi au fost puși în izolare. Cu toate acestea, duminică se va desfășura examenul de admitere la Medicină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, în urma anchetei epidemiologice făcute de DSP Sibiu, alți opt angajați, contacți ai cazului confirmat, au fost puși în izolare.

„Precizăm faptul că este vorba de personal administrativ. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, anchetă ce momentan este în derulare. Până la acest moment au fost puse în izolare un număr de 8 persoane, contacți de serviciu”, spune Andreea Ștefan.

Având în vedere faptul că duminică este programat să se desfășoare examenul de admitere la Facultatea de Medicină, reprezentanții ULB Sibiu spun că acest proces nu va fi afectat în niciun fel.

„Am luat toate măsurile de siguranță și niciun cadru didactic implicat în comisia de admitere nu a intrat în contact direct cu persoana depistată pozitiv și nici cu contacții acesteia. Universitatea se află în contact direct cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu pentru a gestiona cât mai bine această situație”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

În ultimele 24 de ore, la Sibiu au fost confirmate 31 de cazuri de COVID-19.