Confidenţialitate

Angajament G7: Un miliard de doze de vaccin pentru țările sărace

Reuniți până duminică la Cornwall, în sud-vestul Angliei, liderii marilor puteri economice ale lumii urmează să anunțe că vor distribui țărilor sărace peste un miliard de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului, a precizat, într-un comunicat, guvernul britanic, cel care deține președinția anuală a G7.

Londra va dona 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, iar Statele Unite s-au angajat să furnizeze țărilor sărace 500 de milioane de vaccinuri produse de Pfizer, dintre care 200 de milioane în acest an. În plus, conducerea G7 recomandă companiilor farmaceutice să furnizeze vaccinuri la prețuri mai mici, fără beneficii, pe durata pandemiei.

În cadrul summit-ului, va fi prezentat și un plan pentru extinderea producției de vaccinuri și se va discuta și despre stabilirea unor mecanisme de prevenire a viitoarelor pandemii.

Din G7 fac parte: Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia, iar la reuniuni participă și președinții Consiliului și Comisiei Europene.