Confidenţialitate

Andy Murray, în dispută cu Şarapova: “Majoritatea organizatorilor de turnee cred că numele mari vor vinde mai multe bilete”

Andy Murray nu este de acord cu deciziile organizatorilor de turnee de a le acorda wildcard-urilor jucătorilor care revin în circuitul profesionist după ce au fost suspendați pentru dopaj. Liderul ATP spune că tenismenii care au fost prinși că au trișat ar trebui să muncească pentru a reveni în top.

Declarațiile britanicului vin după ce Maria Şarapova a mai primit un wildcard, pentru turneul de la Roma. Rusoaica a mai fost invitată la Stuttgart și Madrid.

Fosta lideră mondială, fără clasare WTA în acest moment, va reveni astfel pe teren la 26 aprilie, în Germania, imediat după ce îi va expira suspendarea pentru dopaj. Organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon iau de asemenea în calcul să îi acorde o invitație rusoaicei,  iar Murray crede că ar fi mai corect ca Sarapova să își asigure prezența la competiția de la All England Club pe baza poziției în ierarhia WTA, mai ales că ar avea timp să urce în clasament pînă în luna iulie.

Tenismenul britanic critică atitudinea organizatorilor de turnee și spune că aceștia sunt preocupați în primul rînd să vîndă cît mai multe bilete.