Confidenţialitate

Andrei Țăranu: PNL, USR PLUS și UDMR ar trebui să treacă peste orgolii | AUDIO

PNL, USR Plus şi UDMR ar fi trebuit să-şi depăşească orgoliile şi să ajungă la un acord în privinţa funcţiilor de premier, şi de preşedinţi ai celor două camere ale Parlamentului, e de părere analistul politic Andrei Ţăranu. El a declarat la Europa FM că blocajul negocierilor îl va pune într-o situaţie delicată pe preşedintele Klaus Iohannis, care are mâine consultări cu reprezentanţii partidelor.

”Mă așteptam ca partidele să depășească orgoliile și să dea dovadă de înțelepciune, mai ales că cel care a fost artizanul acestei coaliții, mă refer la președintele Iohannis, și-a pus încrederea și o bună parte din legitimitate în joc, în momentul în care, imediat după alegeri, a hotărât să pornească această majoritate, în pofida rezultatului de la vot”, a declarat Andrei Țăranu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce variante are, însă, preşedintele Klaus Iohannis, dacă reprezentanţii PNL, USR Plus şi UDMR, nu ajung la o concluzie comună?

”O posibilitate, destul de incertă, e ca președintele să nu nominalizeze pe nimeni sau să nominalizeze pur și simplu un nume, cum, vă aduceți aminte, a făcut Traian Băsescu, în 2009, și să accepte un interimat a la long al domnului Ciucă, un interimat la interimat, până când va exista posibilitatea să se facă o majoritate. Asta în va decredibiliza pe președinte și mai mult”, a comentat Andrei Țăranu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.