Confidenţialitate

Andrei Muntean a câștigat medalia de bronz la Universiada de Vară

Singura medalie cucerită de băiei la Taipei este cea de bronz, câștigată de Andrei Muntean la sărituri.

”Prima medalie după o lunga pauza fără competiții. Multumesc tuturor pentru sprijinul acordat! #hairomania”, a scris Andrei Muntean fanilor săi de pe Facebook.

România are patru medalii în total la Taipei, toate la gimnastică artistică, pe lângă bronzul cucerit de Andrei Muntean, la sărituri (miercuri), fiind cele trei medalii cucerite de Larisa Iordache la Universiada de Vară, una de aur la individual compus (marți), una de bronz la bârnă (miercuri) și încă una de aur la sol (miercuri).

Universiada de Vară are loc anul acesta la Taipei

Cea de-a 29-a ediţie a Universiadei de Vară a debutat sâmbătă, la Taipei (în Taiwan), competiția fiind programată până pe 30 august.

Delegaţia României include 91 de sportivi, care vor concura în 11 discipline: la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo..

Portdrapelul tricolorilor este gimnasta Larisa Iordache.

La ediţia din 2015, de la Gwangju (în Coreea de Sud), România a obţinut 7 medalii (una de aur, trei de argint, trei de bronz), ocupând locul 29 în clasamentul pe naţiuni.

Participarea la Universiadă este permisă sportivilor studenţi, care nu depăşesc vârsta de 28 de ani, cu excepţia baschetului, unde pot concura sportivi în vârstă de maximum 25 de ani.