Confidenţialitate

Andrei Baciu spune că, din aprilie, vor circula 20 de echipe mobile de vaccinare prin țară | AUDIO

Deși în acest moment, pe platforma de programare la vaccin, este aglomerație la înscriere, nu se știe cum vor reuși autoritățile să convingă încă 7.7 milioane de adulți să se imunizeze împotriva Covid, pe lângă cei 2,3 milioane vaccinați deja sau care au cerut serul.

Pentru o imunizare colectivă eficientă, așadar pentru eliminarea epidemiei, cel puțin 10 milioane de români ar trebui să facă vaccinul.

Copreședintele Comitetului Național de Vaccinare, secetarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu spune că, de luna viitoare, 20 de echipe mobile vor circula prin sate și zone izolate pentru a vaccina populația care nu are acces la instrumente digitale de inscrire.

Va fi câte o echipă pentru fiecare 2 județe care ma merge cu o platformă de vaccinare a Armatei sau a Ministerului de Interne.

”Sunt 20 de astfel de containere, sunt cumva similare cu containerele care au fost folosite pentru spitalele modulare și practic se amenajează un circuit special, se amenajează un centru de vaccinare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Următorul pas va fi operaționalizarea unor centre de vaccinare drive in în locuri aglomerate, însă nu se cunoaște data punerii lor în funcțiune.

”Idee este de a merge pe puncte unde există o densitate, unde circulă foarte multă lume, sunt multe modalități de a gândi astfel de abordări, sunt poate mai avansate SUA și Israel care au avut mai multe doze de vaccinare, au avut diverse tipuri de abordări, au mers în piețe, au mers pe plajă, în centre comerciale, în farmacii, în Statele Unite, de exemplu, le-am analizat și așteptăm momentul în care putem să le aplicăm pentru că totul depinde de numărul de doze care sosesc”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.