Confidenţialitate

Andrei Baciu: A fost suplimentat numărul de paturi ATI în București și în țară | AUDIO

Cu aproape 1.500 de pacienți COVID-19 care au nevoie în continuare de terapie intensivă, presiunea pe spitale este în continuare uriașă, atrage atenția șeful Guvernului. Iar secretarul de stat Andrei Baciu, căruia Florin Cîțu i-a delegat atribuții la Ministerul Sănătății, anunță că a fost suplimentat numărul de paturi de ATI, atât în țară cât și în București.

”Au fost identificate și operaționalizate, până azi, 12 paturi suplimentare de Terapie Intensivă, 9 la Constanța, unul în Bolintin Vale și două în București. Alte patru paturi de terapie intermediară vor primi aviz la Spitalul Cantacuzino”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alte 73 de paturi de terapie intensivă vor fi gata pentru pacienții infectați cu Sars-Cov-2 în perioada imediat următoare. Iar în unele spitale bucureștene se iau măsuri pentru ca pacienții care au nevoie de alte îngrijiri medicale să poată fi văzuți de medici fără să mai treacă prin secțiile de primiri urgențe ale spitalelor – aglomerate de cazurile de coronavirus.  Secretarul de stat explică:

”La Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș vor suplimenta numărul de paturi la Terapie Intensivă cu 20, la fel au pregătit un centru de evaluare a pacienților, pentru a degreva activitatea din Unitatea de Primiri Urgențe. A fost nevoie și de doi medici radiologi, aceștia au fost transferați de la spitalul Colentina. La Spitalul Bagdasar Arseni va fi operaționalizată cam în două săptămâni o unitate de primiri urgențe foarte modernă, care a fost construită cu sprijinul autorităților locale, 27 de paturi de primiri urgențe care, la fel, vor degreva sarcina de pe unitatea de primiri urgențe de la Bagdasar Arseni”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.