Confidenţialitate

Andreea Moldovan: Spitalele ar putea fi obligate să crească locurile pentru pacienții COVID-19 | AUDIO

Toate spitalele din România ar putea fi obligate, în scurt timp, să mărească numărul locurilor destinate pacienților COVID, cel mai probabil  până la 20% din capacitatea totală.

Este ceea ce anunță la Europa FM medicul infecţionist Andreea Moldovan.

Ea participă marți, de la ora 13:00, la discuții privind măsurile de limitare a epidemiei de coronavirus de la Palatul Cotroceni dintre șeful statului, premier și specialiști.

În octombrie, pe fondul creșterii numărului de bolnavi de COVID-19, ministrul Sănătății a dispus ca toate spitalele să aloce 10 % din locurile de la ATI pentru bolnavii grav de COVID-19 și  15% din paturile din celelalte secții.

„Știu că se caută variante, nu știu care vor fi cele agreate. Va fi nevoie, doar că din nou se va face în detrimentul pacienților cu boli cronice. Mi-e greu să estimez acum, probabil un 20% ar fi suficient, sunt și pacienți non-COVID de care trebuie să nu uităm și de care să avem grijă”, a declarat medicul Andreea Moldovan, pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu responsabilii sanitari despre organizarea instituțiilor pentru vaccinarea împotriva covid, estimată a avea loc începând cu primăvara anului viitor.

Spre deosebire de Germania, România nu a anunțat nimic concret până acum,  în afară de faptul că personalul medical va avea prioritate.

Printre participanții la ședința cu președintele se află și medicul epidemiolog Andreea Moldovan care susține că în ciuda puținelor anunțuri, autoritățile au găsit deja infrastructura necesară, inclusiv recipiente în care se pot depozita vaccinurile la minus 80 de grade.

„Discuțiile sunt avansate și sunt structurate foarte clar etapele de vaccinare, cu transportul, depozitarea și distribuirea vaccinului. Sunt niște lucruri care se discută la concret. Au fost identificate locurile unde poate fi depozitat vaccinul, cum se poate transporta și distribui către populație” / a declarat medicul Andreea Moldovan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul epidemiolog Andreea Moldovan face un apel la toți angajații din Sănătate să accepte vaccinarea împotriva covid 19. Ea a spus că este singura soluție prin care putem avea o protecție față de acest virus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Sănătății adună în aceste zile date de la toate instituțiile medicale și de siguranță națională despre numărul celor care vor să se vaccineze.