Confidenţialitate

Andreea Manolescu, country manager UPL România, furnizor de inputuri agricole: „În România, UPL susține agricultura verde prin produse care reduc consumul de pesticide la hectar” (P)

În concepția UPL, sustenabil înseamnă siguranță alimentară pentru toată lumea și profit de la fermier până la consumatorul final. “Ne propunem să aducem pe piață produse la un preț suportabil, astfel încât fermierul român să-și recupereze cheltuielile și să aibă profit”, afirmă Andreea Manolescu, CEO UPL România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să-i ajutăm pe fermieri prin produse gen biostimulatori – pe care-i avem în portofoliu – să-și mărească potențialul de producție, astfel încât să venim cu produse românești pe piața locală. Vorbim foarte mult despre o agricultură sustenabilă, poate sunt alte piețe mai avansate decât România în acest domeniu. Și fermierii sunt interesați,  observăm o creștere a consumului de biostimulatori, dar e de lucru în a arăta fermierilor ce înseamnă, pentru că una e să spui «da, produsele noastre măresc potențialul plantelor, cresc producția ș.a.m.d.»… trebuie să le arătăm prin testele pe care le facem împreună cu ei, să le demonstrăm că ceea ce spunem așa este și în realitate. În România, UPL susține agricultura verde prin produse care reduc consumul de pesticide la hectar”.

Amintim, noile reguli ale UE privind utilizarea pesticidelor vizează reducerea cu 50% a consumului de pesticide în țările blocului comunitar până în 2030. România, alături de alte 9 state ale blocului comunitar, cere ca reducerea consumului să se facă diferențiat, având în vedere că unele țări deja utilizează cantități foarte mici de pesticide. Cu un consum de 0,57 kg substanță activă/hectar, România este departe de media UE care se ridică la 2,4 kg/hectar substanță activă, iar o înjumătățire a acestei cantități, și așa mică, ar fi o catastrofă pentru agricultura românească, reclamă fermierii.

Reducerea acestei cantități în termeni de procente, aplicată unitar fără a ține cont de particularitățile fiecărui stat membru în parte, ridică serioase semne de întrebare atât cu privire la viabilitatea fermelor și competitivitatea fermierilor, cât și asupra asigurării securității alimentare a întregii Uniuni Europene. Sunt motive suficiente și ușor de înțeles pentru care nu putem fi de acord cu țintele obligatorii stabilite la nivel național”, a afirmat recent ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

UPL  are 6% cota de piață în România, este al cincilea furnizor de pesticide pe piața locală și primul furnizor de biosolutii.

Compania îi încurajează pe fermieri să încerce să treacă la agricultura ecologică și să privească cu încredere această schimbare. În acest sens, UPL vine în sprijinul lor cu biosoluții, biopesticide și biostimulatori.

Andreea Manolescu – country manager și Mircea Purcărea, director comercial UPL România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Întotdeauna am dat în testare produse pentru fermieri, astfel încât înainte de a începe achiziția și tratamentele pe o suprafață mai mare, să testeze pe o suprafață mică, să vadă cu ochii lor potențialul produselor.”  „Avem produse care sunt certificate bio, sunt utilizate deja de fermierii din România, fără ele nu-și pot duce la bun sfârșit o cultură sănătoasă și vandabilă la sfârșitul sezonului, iar din acest punct de vedere UPL este cea mai pregătită companie pentru a face pasul către sustenabilitate. Este compania care deține fabrici la nivel global pentru biostimulatori, deține produse patentate și o rețea de vânzare la nivel global, acoperă foarte bine piețe importante – cum ar fi America Latină, Asia și Europa. Produsele sunt consacrate”. 

Următorul pas al UPL în susținerea ideii de a reimagina sustenabilitatea este „ProNutiva” – un program de integrare a biosoluțiilor cu produse convenționale de protecție a plantelor, care răspunde celor mai recente provocări din agricultură.

Mircea Purcărea explică:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Împreună cu programul «ProNutiva», vom încerca să punem și în piața românească acest concept: înseamnă înlocuirea câte unei verigi tehnologice, care la acest moment însemnă un pesticid, cu un biostimulator, care va face ca plantele de cultură să fie mai rezistente, mai bine fortificate și mai bine pregătite să lupte cu agenții patogeni sau cu dăunătorii. În acest fel, produsul final care ajunge în piață pentru procesare sau pentru consum direct va fi mai curat. Nu neapărat bio, dar va fi fară reziduuri toxice. Sunt în pregătire biostimulatori care vor fi aplicați pe semințe, ca tratament-sămânță. Din acest punct de vedere, UPL este cel mai avansat, de aceea compania și-a propus să avanseze de pe locul 5 pe locul 3 global”.

Mircea Purcărea: “Anul acesta vom plăti cu toţii blocajul de consum global al produselor agroalimentare”

Dacă jucătorii din piața agro-alimentară au reuşit să nu fie neafectaţi de pandemie, acum resimt impactul crizei generate de războiul din Ucraina.

Mircea Purcărea, directorul comercial al UPL România, consideră că 2023 este un an de resetare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este o perioadă destul de complicată. Încercăm să rezistăm cu toţii până trece acest tsunami peste industria agricolă. Dacă în perioada pandemică şi postpandemică industria noastră nu a fost afectată aproape deloc, acum a venit decontul și anul acesta vom plăti cu toţii blocajul de consum global al produselor agro-alimentare. Cel mai probabil, anul acesta va fi de resetare sau de reglaj și, după ce va trece acest an, vom putea vorbi de tehnologii noi, de implementare de soluţii sustenabile, de lansări de produse noi şi de orice ţine de viitor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

UPL deține locul 5 pe piața de protecție a plantelor din România și este numărul 1 în biosoluții. E lider în furnizarea de produse erbicide antigramineice, precum și pe segmentul de fungicide certificate bio, al adjuvanților și al produselor pentru condiționarea cerealelor depozitate. Totodată, UPL este singura companie ce deține insecticid autorizat pentru tratamentul semințelor de cereale păioase. Deține de asemenea, o poziție cheie ca furnizor de produse pentru protecția plantelor la cultura viței-de-vie. Ocupă o poziție fruntașă și pe piața de biostimulatori,
1 din 10 hectare fiind tratate cu biostimulatorii din portofoliul UPL.

Despre UPL (United Phosphorus Limited)

UPL Ltd. este un furnizor global de produse și soluții pentru agricultură durabilă, cu venituri anuale de peste 6 miliarde USD. Prin OpenAg®, UPL se concentrează pe accelerarea progresului pentru sistemul alimentar. Compania construiește o rețea care reimaginează sustenabilitatea, redefinind modul în care gândește și funcționează o întreagă industrie – deschisă către idei noi, inovații și răspunsuri noi, în timp ce urmărește să îndeplinească misiunea asumată de a face fiecare produs alimentar mai durabil. Fiind una dintre cele mai mari companii de soluții agricole din întreaga lume, portofoliul UPL constă în soluții biologice și tradiționale de protecție a culturilor cu peste 14.000 de produse omologate. UPL este prezent în peste 130 de țări, având peste 10.000 de angajați la nivel global.

Pentru mai multe informații, vizitați www.upl-ltd.com/.