Confidenţialitate

Andreea Esca gătește plăcintă cu mere pentru Adi Hădean

Andreea Esca a promis, astăzi, în direct, că va pregăti o plăcintă cu mere special pentru a fi jurizată de chef Adi Hădean. Cele două vedete s-au întâlnit, astăzi, în studioul Europa FM, unde au fost invitații speciali ai emisiunii Deșteptarea cu Vlad Petreanu și George Zafiu.

Andreea spune că deși în cazul altor plăcinte preferă să cumpere aluatul, pentru aceasta îl face chiar ea: „Fac aluatul pentru tarte Tatin, care e o plăcintă cu mere foarte bună. Voi face una ca să i-o aduc lui Adi și să-mi dea o notă. O aduc la testat!”, a spus Andreea.

Tarte Tatin este varianta franțuzească a plăcintei cu mere, în care fructele sunt caramelizate în unt și zahăr înainte ca plăcinta să fie pusă în cuptor.

„Eu sunt deja impresionat și fără să o văd”, a răspuns Adi Hădean. Și, pentru că urmează weekendul, el a dezvăluit o rețetă de spată de berbecuț, care deși necesită un timp îndelungat de gătire, promite o savoare ieșită din comun.

„Eu prefer gătitul la foc mic,  așa că puneți cuptorul la 100 – 110 grade, cumpărați spată de berbecuț, rozmarin, usturoi, ulei de măsline, morcovi, țelină, ceapă. Toate astea le puneți într-o tavă, acoperite bine, chiar cu folie de staniol dacă nu aveți capac și o țineți acolo … 15 ore. Sunt acolo niște arome pe care nu le poți întâlni altfel”, spune Adi Hădean.

Mai multe secrete din bucătăria lui Adi Hădean le puteți afla în fiecare duminică, la Europa FM, de la ora 12:00, la cea mai savuroasă emisiune radio din România: Medium Rare, în timp ce sâmbătă, de la ora 12:00, Andreea Esca vă așteaptă cu emisiunea La Radio.

Ediția de mâine, 26.03.2016, a emisiunii La Radio cu Andreea Esca se va auzi, în direct, de la Cluj-Napoca, de la târgul de shopping „Half is Free”, iar invitat va fi designer-ul Lucian Broscăţean.