Confidenţialitate

Andrea Pirlo s-a retras din activitate

Andrea Pirlo și-a încheiat oficial cariera de fotbalist. Fostul internațional italian, în vârstă de 38 de ani, a jucat în ultimele minute ale meciului pe care New York City FC a câștigat-o cu 2-0 contra lui Columbus Crew, în semifinalele Conferinței de Est din Major League Soccer.

Echipa antrenată de Patrick Vieira a ratat calificarea în finală, după ce pierduse în manșa tur cu 1-4, însă Pirlo a fost ovaționat în picioare de cei 23.000 de spectatori de pe “Yankee Stadium”.

Intr-un interviu pentru “Gazzetta dello Sport”, campionul mondial din 2006 a declarat că fizicul său nu mai rezistă la nivel înalt, dar își va continuă activitatea în fotbal, ca antrenor sau în administrație.

Andrea Pirlo a debutat în Serie A la Brescia – sub comanda lui Mircea Lucescu, apoi a avut o carieră impresionantă, cucerind aproape toate trofeele posibile, cu Inter Milano, AC Milan sau Juventus: de două ori Liga Campionilor, două Supercupe ale Europei, Cupa Mondială, șase campionate în Serie A, două Cupe și trei Supercupe ale Italiei, plus un Mondial al cluburilor.

Pentru Squadra Azzurra, Pirlo a jucat 116 meciuri și a marcat 13 goluri.