Anchetă Rise Project: ”Dragnea, fortăreața din Brazilia”. Dragnea, iritat: Nu am nicio proprietate în Brazilia

ACTUALIZARE: Site-ul Rise Project a publicat o investigaţie care arată unde duc oamenii de afaceri și politicenii controversați sume importante de bani.

Ancheta îl vizează și pe Liviu Dragnea. Sub titlul „Fortăreața din Brazilia”, Rise Project prezintă poveştile unor afacerişti care dețin sau au avut proprietăți și afaceri în Brazilia şi care ar fi avut legături cu Liviu Dragnea.

Este vorba de Mugurel Gheorghiaș și Costel Comana, milionarul care s-a sinucis.

Joi, Rise Project anunță că va publica episodul doi al investigației „Fortăreața din Brazilia”, despre „modul în care Costel Comana l-ar fi făcut milionar în euro pe Liviu Dragnea printr-o serie de tranzacții imobiliare directe”.

Întrebat despre banii pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri, Liviu Dragnea a spus că a cumpărat cocotieri.

Omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans şi era anchetat într-un dosar de corupţie, s-a sinucis în urmă cu doi ani – în februarie 2015 – în toaleta unui avion spre Costa Rica.


Jurnaliștii de la Rise Project anunță că vor prezenta miercuri o amplă investigație care dezvăluie, între altele, o proprietate deținută de Liviu Dragnea, liderul PSD, în Brazilia.

Jurnaliștii au investigat afacerile din România ale mai multor persoane controversate. Au ajuns în acest fel pe urmele lui Liviu Dragnea.

Potrivit Rise Project, “undeva, pe o plajă din Brazilia, niște localnici au învățat câteva cuvinte românești: Bună dimineața, Liviu!”.

Întrebat miercuri de jurnaliștii acreditați la Parlament, Liviu Dragnea a spus că nu are nicio afacere şi nu deţine nicio proprietate în Brazilia. 

Cu referire la o posibilă casă de vacanță pe malul oceanului, liderul PSD susține că este „o legendă” care circulă de mulţi ani.

Ironic, Liviu Dragnea a adăugat că în cazul în care cineva îi descoperă vreo locuinţă acolo, el „promite” că o va dona.

„Doamnă, eu nu am nicio afacere în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia. E o legendă care circulă de foarte mulţi ani. Dacă dumneavoastră sau alţii îmi găsiţi acolo proprietăţi, vă promit că le donez”, a declarat Liviu Dragnea.

Ulterior, a spus că el merge de 11 ani în Brazilia şi va continua să facă acest lucru.

„Eu merg în Brazilia de 11 ani şi vă anunţ şi îi anunţ pe toţi cei care sunt preocupaţi de asta că o să mai merg. Aşa cum am mai mers şi în alte locuri din ume, am stat în Brazilia în foarte multe locuri. Brazilia e o ţară mare. Nu am făcut nimic ilegal. Din câte ştiu eu, am avut şi încă am dreptul să circul în această lume, punct”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat de câte ori a stat pe strada Cocotierilor din Fortaleza, Brazilia, Liviu Dragnea a afirmat că nu cunoaşte această stradă.

Jurnaliștii au insistat și l-au întrebat ce a făcut cu cei 4,9 milioane de lei pe care i-ar fi încasat de la Costel Comana. Preşedintele PSD a spus ironic că „a cumpărat cocotieri”.

Costel Comana este un om de afaceri care s-a sinucis în 2015 în toaleta unui avion, care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricăi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS