Anchetă privind presupuse fapte de corupție la Serviciul de Evidență a Populației Galați

Astăzi au avut loc 4 percheziții, la Galați, într-un dosar de corupție ce vizează Serviciul de Evidență a Populației.

Două persoane, printre care și un angajat al serviciului, au fost ridicate cu mandate de aducere și sunt audiate.

Faptele vizează eliberarea unor vize de reședință pentru cetățeni moldoveni contra unor sume de bani – transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Potrivit primelor date de anchetă furnizate de Direcția Generală Anticorupție, principalul suspect în caz este o funcționară din cadrul Serviciului de Evidență a Populației Galați, bănuită de luare de mită în formă continuată. Femeia, consilier superior, facilita obținerea unor vize de reședință pe teritoriul României și apoi elibera acte de identitate unor cetățeni moldoveni.

Avea și un complice, la domiciliul căruia era stabilită reședința doritorilor de vize.

Practic, acesta intermedia obținerea vizelor și a documentelor de identitate și colecta banii de la solicitanți, bani care ajungeau apoi la funcționara de la Evidența Populației. Se vorbește despre sume cuprinse între 50 și 70 de euro de viză.

Ca urmare a cercetărilor efectuate până acum, ofițerii DGA au stabilit că, la domiciliul intermediarului, au fost eliberate 280 de vize de reședință pentru cetățeni din Republica Moldova.

Alte 200 de vize au fost puse, fără știrea proprietarilor, la alte două adrese din Galați. Deținătorii acestor locuințe sunt anchetați și ei, însă, se pare, nu au nicio legătură cu cazul.

Cele patru percheziții efectuate au vizat sediul Serviciului de Evidență a Populației, locuințele funcționarei și complicelui său, pe numele cărora au fost emise și mandate de aducere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS