Confidenţialitate

Anchetă privind o înțelegere la o licitație organizată de MAI

Consiliul Concurenței verifică suspiciuni privind fixarea unor prețuri și a fost deschisă o anchetă privind o posibilă înțelegere între mai multe firme la o licitație organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

Este vorba despre licitația privind proiectul „Hub Servicii – Centru de furnizare servicii electronice” – achiziție publică la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Companiile investigate îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de lucrări de construcţii, piaţa serviciilor de instalaţii, piaţa serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România. Potrivit Consiliului Concurenței, există indicii privind o posibilă coordonare a companiilor, în sensul fixării preţurilor de vânzare ori de cumpărare pentru serviciile prestate.

Totodată, Consiliul a primit o sesizare de la unul dintre ofertanţi, privind posibile practici anticoncurenţiale ale companiilor participante la licitaţia organizată de Ministerul Afacerilor Interne. Au fost ridicate mai multe documente de la firmele vizate. În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea legii, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.