Confidenţialitate

Anchetă penală în județul Gorj, după ce angajați ai Societății de Apă vorbeau despre umflarea facturilor | AUDIO

Mai multe înregistrări audio din ședințele operative ale societății de apă și canal din Gorj au apărut în spațiul public, iar ele conțin discuții revoltătoare. Șeful direcției tehnice îi îndeamnă pe angajații care citesc apometrele să umfle facturile, mai ales la instituțiile publice sau la agenții economici.

Polițiștii din Gorj fac verificări pentru a vedea dacă acest lucru chiar s-a întâmplat, în timp ce conducerea societății susține că n-ar fi comis un astfel de abuz.

În inregistrarile audio, șeful direcției tehnice din cadrul societății Aparegio le explică salariaților că facturile de consum trebuie neapărat umflate. Cu 10 metri cubi în plus sunt sfătuiți să treacă pe factură angajații care citesc apometrele, iar dacă cineva sesizează această neconcordanță să se apere explicând că a fost o eroare de citire. Inginerul care cere umflarea facturilor pare că are de efectuat o normă.


”Luna aceasta trebuie să aduc 400.000”, susține acesta, referindu-se la bani. Le indică și locurile de consum unde facturile trebuie modificate: institutii publice, precum Consiliul Județean, Primărie, cismelele stradale și agenții economici.

După apariția înregistrărilor, polițiștii au comunicat că fac verificări. Conducerea societății spune, însă, că aceste ședinte ar fi avut loc în urmă cu 1 an, dar că facturile n-au fost umflate. În același timp, societatea de apă și canal nici n-a demarat vreo anchetă internă pentru a-l trage la răspundere pe salariatul care îndemna la fals, el lucrează în continuare în societate, și nici n-a putut demonstra că facturile n-au fost mărite.

 

Foto/ Pixabay

Gabriela Mladin