Confidenţialitate

Ancheta Mueller: Nu există indicii despre legături necurate între echipa lui Trump şi Rusia

Raportul procurorului special Robert Mueller a concluzionat că nu există indicii despre o eventuală conspiraţie între echipa republicanului Donald Trump şi oficiali din Rusia în timpul campaniei electorale din 2016, care l-a adus la putere în SUA, relatează BBC.

Rezumatul documentului, publicat duminică, înainte de a fi expediat Congresului, nu oferă, în schimb, lămuriri despre existența vreunei obstrucționări a justiției americane.

Deşi ancheta nu a găsit dovezi care să îl incrimineze în mod direct pe Donald Trump, textul raportului nici nu îl exonerează, totuşi, pe acesta. Misiunea este lăsată în sarcina Departamentului Justiţiei.

Mapa a fost înmânată, vineri, procurorului general William Barr.

Amintind de scandalul Watergate, care l-a împins pe Richard Nixon să demisioneze, în august 1974, ancheta presupuselor ingerinţe ruse în procesul electoral din SUA a durat 2 ani şi a făcut victime colaterale, precum Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a lui Donald Trump, Michael Flynn, efemerul său consilier pe probleme de securitate naţională, şi fostul său avocat personal Michael Cohen.