Anchetă la Vaslui, după ce un copil de 2 ani a fost închis într-un țarc pentru animale

Caz şocant la Vaslui. Un copil de doi ani a fost fotografiat în timp ce stătea închis într-un țarc pentru animale. Băiatul ar fi fost închis chiar de tatăl său.

Inspectorii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui au deschis o anchetă în acest caz.

Autorităţile s-au sesizat după ce în spaţiul public a apărut fotografia cu minorul închis într-un țarc pentru animale, în curtea casei în care locuieşte.

 

Fotografia în care apare copilul în vârstă de doi ani a fost făcută în localitatea Dealul Secării, acolo unde minorul locuieşte alături de părinţi şi de cele două surori.

Poza îl arată pe băiat, sumar îmbrăcat şi desculţ. Potrivit autorităţilor, familia copilului trăieşte la limita sărăciei, izolată, la marginea satului, într-o casă dărăpănată, cu o singură cameră.

Purtătorul de cuvânt al DASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu, susţine că în momentul în care inspectorii instituţiei au mers la domiciliul copilului pentru o anchetă socială, familia nu a fost găsită acasă, iar autorităţile locale susţin că părinţii au plecat în judeţul Ialomiţa, cu tot cu copii.

Iniţial a plecat femeia cu cele două fetiţe, în vârstă de patru şi şapte ani, iar băieţelul în vârstă de doi ani a rămas în grija tatălui.

Autorităţile afirmă că, cel mai probabil, în perioada în care băieţelul a rămas cu tatăl acasă, a fost închis în cuşca improvizată, temporar, probabil pentru a-l feri de eventualele pericole. Ancheta în acest caz continuă. Autoritățile vor să verifice dacă minorul este maltratat de părinți.

Irina Cîmpeanu a declarat pentru news.ro că reprezentanții direcției au vorbit în cele din urmă cu tatăl copilului, care a spus că băiatul a intrat singur în ţarcul pentru animale, în timp ce se juca și că nu a fost închis. Specialiştii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui i-au contactat pe reprezentanţii DGASPC Ialomiţa pentru a-i căuta pe părinţii copilului.

 

Sursă foto:  www.vremeanoua.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS