Anchetă la un Centru de plasament din Constanța, după acuzații de abuz

Directia de Protecția Copilului Constanța a început o anchetă la Centrul de plasament „Fair Play” din oraș.

O familie, care a lăsat copiii în centru, îi acuză pe angajați că îi bat crunt pe minori și că îi tratează cu somnifere.

Mihaela Ristea, director adjunct al Direcției, spune că ancheta va fi gata în cel mult o săptămână. În această perioadă, cei 30 de copiii care se află în centrul de plasament vor fi mutați în alte locuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Copiii vor fi evaluați, in ceea ce privește acuzația de abuz s-au sesizat instituțiile care trebuie să intervină. Între timp, vom găsi alte locații pentru copii. În rest, dacă se închide centrul, cum se închide … vor stabili celelalte instituții

La rândul său, conducerea Centrului de palasament „Fair Play” a depus o plângere la Poliție pe numele persoanei care a reclamat posibile abuzuri în Centru. Paula CIOCEANU, președintele Asociației „Fair Play”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acea bătaie cruntă, despre care au spus ei, cu pumni în cap … păi, dacă eram eu mamă și-mi vizitam copiii, nu se plângeau ei că îi doare sau că au fost bătuți? Niciodată nu s-au plâns. Cât despre medicamente … e o diferență între un sirop de tuse și un somnifer!

Centru de plasament „Fair Play” este unul privat. Aparține unei organizații neguvernamentale cu același nume și nu se subordonează Direcției de Protecție a Copilului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS