Confidenţialitate

Anchetă la Spitalul Judeţean Timiş, după ce un medic a fost acuzat că a lăsat un voluntar să opereze

Acuzații grave la Spitalul Județean Timișoara, unde fiul unui pacient mort în urma unei operații spune că la intervenţia chirurgicală suferită de tatăl său nu ar fi participat medicul cu care vorbise iniţial, ci o altă doctoriță care avea contract de voluntariat cu spitalul.

Medicul acuzat susține că nu este adevărat, ba dimpotrivă, deși el nu face urgențe, ar fi intrat în sală.

În acest caz a fost depusă o reclamație la Parchet – după cum transmite corespondentul Europa FM, Dan Turcu

Fiul pacientului care a murit în urmă cu mai bine de o lună susține că tatăl lui a fost operat de 3 ori, prima oară în 4 februrie când, de fapt, intervenția chirurgicală ar fi fost făcută de o doctoriță tânără, Ștefana Deznan, angajată cu contract de voluntariat la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara.

Asta deși, spune el, șeful clinicii, doctorul Mihai Ionac, i-ar fi promis că îl operează el pe pacient.

În urma intervenției, pacientul, în vârstă de 62 de ani, a suferit o infecție astfel că, după o săptămână, a urmat a doua operație.

Nici aceasta nu a reușit. În cele din urmă, după alte câteva zile, bărbatul a fost operat din nou. A mai trăit doar câteva ore după cea de-a treia intervenție.

Fiul pacientului decedat spune că profesorul Ionac și-a bătut joc de el și că de fapt nu a făcut personal nici una dintre intervenții. Mai mult, toate ar fi fost făcute de medicul voluntar.

Profesorul Mihai Ionac susține însă contrariul.

Profesorul Ionac a explicat la Europa FM, că el a făcut intervenţia, iar doctoriţa doar l-a ajutat.