Confidenţialitate

Anchetă la Spitalul din Urziceni după ce o femeie a născut în curtea unității medicale | AUDIO

Anchetă la Spitalul din Urziceni după cazul revoltător al unei femei care a născut în curtea unității medicale. Pacienta fusese consultată de medicii de la camera de gardă a spitalului, care însă au decis să o trimită la Slobozia pentru că spitalul din Urziceni nu are linie de gardă pentru ginecologie. Poliția face cercetări, la fel și conducerea Spitalului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imaginile apărute în mediul online o arată pe femeie intinsă pe trotuarul din curtea spitalului din Urziceni. A fost asistată la naștere de un echipaj al Serviciului de Ambulanță, după cum povestește la Europa FM directorul medical al SAJ Ialomița Ioan Tigeliu.

„A ieșit probabil de la camera de primiri urgențe în curtea spitalului, unde echipajul de la Ambulanță care a ajuns la fața locului a găsit-o pe jos, nașterea deja declanșându-se. Apelul este făcut de la camera de primiri urgențe Urziceni. Națterea, din fericire, s-a produs în condiții normale”, a explicat la Europa FM directorul medical al SAJ Ialomița Ioan Tigeliu.

Înainte de a naște pe trotuar, femeia în vârstă de 24 de ani se prezentase la Camera de primiri Urgențe a Spitalului din Urziceni, care nu are însă linie de gardă pentru ginecologie, după cum spune pentru Libertatea Managerul unității medicale Elena Ianuș. De aceea, medicii care au consultat-o au decis să o trimită la Slobozia.

Prima reacție a ministrului Sănătății

A reacționat și ministrul Sănătății Alexandru Rafila: „Am văzut imaginile de la Urziceni. Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact situația”.

De asemenea, polițiștii din Urziceni au deschis o anchetă. Marina Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomița: „Polițiștii din Urziceni s-au sesizat din oficiu. Faptele privesc săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu ca urmare a neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu de către personalul medical”.

Și conducerea unității medicale din Urziceni a anunțat o anchetă internă.

Într-un comunicat de presă emis în urmă cu puțin timp, Ministerul Sănătății transmite că din informațiile disponibile până acum pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la mașina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în curtea spitalului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marcel Ciolacu, despre căminele sociale: Este clar că vorbim despre corupții instituționale. Trebuie să reformăm sistemul de asistență socială | AUDIO