Anchetă la SJU Arad, unde saloanele cu pacienți sunt încuiate. Un medic a demisionat

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad face o anchetă internă după ce o femeie a reclamat că a stat încuiată într-un salon, timp de şase ore, cu o pacientă care a murit din cauza COVID-19.

Un medic a demisionat după ce s-a constatat că nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile, iar un altul a fost înlocuit.

Reprezentanţii SJU Arad spun că saloanele sunt încuiate pentru a preveni contaminarea, dar admit că „îngrijorător este, în acest context, faptul că este posibil ca în spatele uşilor închise nevoile unor pacienţi să fie ignorate de cadrele medicale, situaţie pe care încercăm să o corectăm prin schimbările operate în organigrama secţiei”.

„În urma verificărilor s-a constatat că medicul pneumolog dr. Rodica Negrescu nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu. Drept urmare, dr. Negrescu şi-a înaintat demisia, iar medicul coordonator, dr. Gheorghe Nini a fost schimbat cu dr. Adrian Wiener, medic medicină internă”, se precizează într-un comunicat.

„În ceea ce priveşte afirmaţiile referitoare la închiderea pacienţilor în saloane, menţionăm că această procedură se aplică la nivel naţional şi este o măsură de precauţie pentru a nu contamina partea decontaminată a secţiei. Îngrijorător este, în acest context, faptul că este posibil ca în spatele uşilor închise nevoile unor pacienţi să fie ignorate de cadrele medicale, situaţie pe care încercăm să o corectăm prin schimbările operate în organigrama secţiei”, adaugă conducerea spitalului.

„Referitor la ancheta derulată în cazul Secţiei de Medicină a Muncii cu privire la modul în care s-au realizat internările pe secţie, ce s-a întâmplat cu pacienta decedată şi la cum au fost trataţi pacienţii, vă informăm că au fost sesizate autorităţile abilitate”, conchide comunicatul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS