Ancheta la Salina Slanic Prahova (AUDIO)

Reprezentanții ISCIR, autoritatea de stat competentă, polițiști dar și Protecția Consumatorilor desfășoară o anchetă la Salina Slănic Prahova după ce, ieri, un lift în care se aflau opt persoane s-a defectat și a căzut în gol, caderea fiind oprită de sistemul de siguranță.

Activitatea turistică în salină a fost suspendată în urma incidentului.

Singurele persoane care au acum acces în interiorul salinei sunt pacienții care au cumpărat bilete de tratament, transportul până în mină făcându-se cu ajutorul microbuzelor printr-o galerie aflată în zona de extracție a sării.

” Liviu Soare, directorul Salinei Slănic a explicat că liftul defect urmează să fie înlocuit sau modernizat, însă acest lucru nu se va întâmpla decât spre sfârșitul anului. Acesta a precizat că se caută o soluție acum pentru ca activitatea turistică să fie reluată cât mai curând cu putință.”

Decizia a fost luată dupa ce miercuri, liftul care cobora un grup de turiști în mină s-a defectat, mai multe persoane fiind rănite usor.

” ‘ Până în acest moment, reprezentanții instituțiilor de control care fac acum ancheta la salina nu au dat nicio sancțiune adminsitratorilor.’