Confidenţialitate

Anchetă la o școală auto din Suceava. Polițiștii au descoperit fișe medicale semnate în alb

Aproape 300 de fișe medicale parafate și semnate în alb de medici au fost descoperite la o școală auto din Suceava. Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz și vor să afle cum s-a ajuns la această situație, precum și dacă medicii și-au încălcat atribuțiile.

Pentru a documenta acest caz, a fost efectuată și o percheziție la sediul unei societăți. De acolo au fost ridicate mai multe documente, inclusiv cele 295 de fișe medicale suspecte.

Anchetatorii au dubii că beneficiarii ar fi trecut efectiv pe la medici în vederea examinării. Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că persoanele care se prezentau în vederea eliberării fișelor medicale necesare obținerii sau preschimbării permisului de conducere au fost consultate doar oftalmologic.

Nici un alt medic aferent specializărilor menționate în fișele medicale întocmite și eliberate nu i-ar mai fi văzut pe elevii școlii de șoferi. Din anchetă a mai rezultat că după controlul oftalmologic efectuat persoanelor în cauză, acestea așteptau aproximativ 10 minute, după care le erau înmânate fișele medicale la recepție.

Ancheta este abia la început, iar infracțiunea pentru care se derulează cercetările este de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Sursa foto: Shutterstock