UPDATE Anchetă la ISU Dolj. Informații că o sută de angajați au grade de rudenie între ei

UPDATE: Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că va face verificări și în alte județe, nu doar în Dolj, acolo unde peste 100 de angajați din unitate ar avea diferite grade de rudenie. Ministrul crede că e posibil „ca această epidemie să fie în toată țara”.

Întrebat ce va face dacă se confirmă că peste 100 de angajați din unitate au diferite grade de rudenie între ele la ISU Dolj, Vela a răspuns: „O să vedeți!”.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Ministrul Internelor trimite astăzi Corpul de Control la ISU Dolj, după ce în presă au apărut informații că există diferite grade de rudenie între o sută de angajați de acolo.

Marcel Vela a anunțat că, în urma verificărilor, vor fi luate măsurile necesare.

Unii dintre angajații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj ar fi soț și soție, frați sau nași și fini. De exemplu, potrivit ziarului Libertatea, fiul – inspectorul șef al ISU Dolj – are gradul de plutonier. Acesta îi este subordonat direct tatălui său.

Tot în conducerea ISU Dolj ar fi patru fini.

Marcel Vela a anunțat că trimite Corpul de Control la ISU Dolj pentru a afla dacă este adevărat că peste 100 de angajați din unitate au diferite grade de rudenie între ele și dacă se impun sancțiuni.

Reprezentanții ISU Dolj spun că nu cunosc cifra exactă, însă este posibil să fie reală. Conducerea instituției județene susține că nu este vorba de vreo problemă legală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS