Anchetă la cel mai mare spital din Moldova

Este anchetă a Direcției de Sănătate Publică din Iași la cel mai mare spital din Moldova.

Trei pacienți au murit, în ultima lună, la spitalul Sfântul Spiridon din Iași, după s-ar fi infectat cu o bacterie din spital.

Conducerea unității medicale susține însă că nu infecțiile au dus la moartea bolnavilor. Totuși, reprezentanții spitalului au decis creșterea cantității de clor cu care se fac dezinfectările.

Reprezentanții Spitalului Sfântul Spiridon din Iași au stabilit, în urma unei anchete interne, că nu infecția cu bacteria Clostridium a dus la moartea a 3 bolnavi, deși pe certificatul de deces al acestora apare și această infecție.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Diana Cimpoeșu spune că medicii au făcut tot ce au putut pentru salvarea celor 3 pacienți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După decesul celor 3 persoane, în toate secțiile, s-au luat măsuri suplimentare de igienă și dezinfecție – a precizat Mihaela Prelipcean, epidemiolog-șef al spitalului Sfântul Spiridon:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Familiile celor 3 pacienți decedați intenționează să dea în judecată spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Cercetările sunt continuate acum de Direcția de Sănătate Publică. Au fost deja prelevate probe din spital – a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În primul trimestru al acestui an, Spitalul Sfântul Spiridon din Iași la raportat la Direcția de Sănătate Publică cel puțin 260 de cazuri de infecții intraspitalicești.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS