Anchetă la Arestul central: o femeie a fost ținută în arest două zile în plus

Conducerea Poliţiei Capitalei a dispus declanşarea unui control la Arestul central, după ce o femeie a fost ţinută în arest până luni, deşi ar fi trebuit să fie pusă în libertate încă de vineri.

Instanța a decis la sfârșitul săptămânii trecute ca aceasta să fie plasată sub control judiciar. Hotărârea era definitivă și trebuia pusă în aplicare imediat.

Femeia a fost eliberată la două zile de la această decizie.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, citați de News.ro, situaţia ” a fost tratată cu superficialitate de către un poliţist care se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu”.

Poliţia Capitalei a anunțat luni seară, că în acest caz au fost declanşate verificări la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şi va fi sesizat Parchetul.

În urma dispoziţiei unei instanţe faţă de o persoană privată de libertate a fost dispusă o altă măsură, şi anume înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, dar care a fost pusă în aplicare cu întârziere. În fapt, încheierea  instanţei prin care s-a dispus noua masură a fost tratată cu superficialitate de către un poliţist ce se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îndosariind acest document împreună cu alte acte. Astăzi, 11 septembrie, imediat ce a fost luată la cunoştinţă situaţia, persoana a fost pusă în libertate deîndată. Din dispoziţia conducerii DGPMB, poliţişti din cadrul structurii de control intern au declanşat verificări la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şi va fi sesizată  unitatea de parchet competentă teritorial şi material, urmând a fi stabilită vinovăţia şi tragerea la răspundere penală. Poliţia Capitalei are tolerantă zero faţă de orice fel de abatere, urmând că legea să fie aplicată cu fermitate şi în acest caz„, spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia arestată preventiv este o angajată a Centrului de plasament  „Casa Sfântul Iosif” din Bucureşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS