Confidenţialitate

Anchetă internă la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași

O anchetă internă a fost începută la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, după ce un pacient, care a avut nevoie de îngrijiri medicale, a fost bătut de un alt bolnav.

Coordonatorul UPU de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, Diana Cimpoieşu, a declarat că victima a fost adusă la spital cu mai multe contuzii la nivelul capului şi al feţei.

„Pacientul a spus că a fost agresat, fără să poată, însă, preciza cine este agresorul. A ajuns la noi cu plăgi contuze, plăgi la nivelul buzei, contuzie de piramidă nazală, contuzie la nivelul buzei”, a spus doctorul.

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie Socola susţin că bărbatul a fost adus la unitatea medicală vineri noaptea, la solicitarea familiei, după ce a devenit violent, într-un acces de furie.

Acesta a fost dus la spital cu ambulanţa şi a fost internat într-un salon cu regim închis.

„La grupul sanitar de pe Secţia I Adulţi, pacientul a intrat în conflict cu un alt pacient, care l-a lovit peste faţă cu pumnul. Infirmierul a intervenit imediat, i-a separat pe cei doi şi a aplanat conflictul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului, dr. Bogdan Mucenica.

Condiţiile în care s-a produs agresiunea sunt cercetate.