Anchetă în cazul polițistului Bogdan Gigină: Parchetul reclamă că nu a primit toate informațiile legate de coloana oficială a lui Gabriel Oprea

Documente furnizate parțial Parchetului Capitalei în cazul anchetei morții polițistului Bogdan Gigină.

Procurorii, care fac cercetări pentru ucidere din culpă, au anunnțat printr-un domunicat în ce stadiu se află desfășurarea anchetei.

 

Parchetul Tribunalului Bucureşti precizează că, până în prezent, procurorii au efectuat cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere pentru a fi reconstituit traseul coloanei oficiale.

În plus, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Poliţiei Capitalei li s-au cerut diverse documente interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte poliţistul Bogdan Gigină şi date cu privire la componenţa coloanei la momentul incidentului. Potrivit comunicatului Parchetului Capitalei, infomațiile solicitate au fost furnizate doar parțial.

Anchetatori au solicitat şi datele stocate cu privire la comunicaţiile interne ale poliţiştilor implicaţi în deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea din ziua accidentului.

Procurorii au audiat persoane cu privire la împrejurările în care s-a produs accidentul, printre care poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, şi alţi martori aflaţi în zonă.

Pe de altă parte, tot astăzi, Ministerul Afacerilor Interne a avut prima reacție după 5 zile de tăcere… un comunicat în care este menționat că MAI şi reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declarații publice sau prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei.

CITEȘTE ȘI  Sute de persoane cer în stradă demisia ministrului Gabriel Oprea

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS