Confidenţialitate

Ancheta în cazul morții lui Kobe Bryant: A fost stabilit vinovatul

Anchetatorii americani au anunțat că pilotul elicopterului în care se afla fostul baschetbalist Kobe Bryant ar fi riscat prea mult în condiții de vreme rea și ar fi pierdut controlul aparatului. Kobe Bryant, fiica sa, pilotul elicopterului și alte șase persoane și-au pierdut viața pe 26 ianuarie 2020, după ce elicopterul în care se aflau s-a izbit de un deal din California, în condiții de nori denși.

Potrivit anchetatorilor, pilotul este vinovat de această tragedie pentru a că a riscat manevrele de pilotaj în condiții de vreme rea și a devenit dezorientat în mijlocul norilor și nu a utilizat instruirea din școala de pilotaj. Chiar dacă pilotul era unul cu mare experiență, experții spun că și un astfel de pilot poate avea o zi proastă.

Comisia care a derulat ancheta a recomandat schimbări în legile federale referitoare la zborurile charter și siguranța acestora. Printre acestea, se recomandă o instruire mai intensă a piloților pentru a evita situații riscante, cum ar fi zborul în condiții de ceață sau de nori denși.