Anchetă epidemiologică la SJU Vrancea

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a confirmat, marţi, că a început o anchetă epidemiologică Spitalul Judeţean Focşani.

Presa locală a relatat că medicului militar Alexandru Keresztes, care a condus unitatea timp de o lună, ar fi infectat cu coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, șu prefectul de Vrancea, Gheorghiță Berbece, susțin că nu a fost informați despre situația invocată de jurnaliști.

Alexandru Keresztes a condus Spitalul Militar Focşani în perioada 13 aprilie – 8 mai. Un alt membru al echipei sale ar fi fost testat pozitiv.

Numirea unui management militar a fost cerută de Prefectura Vrancea după ce mai multe cadre medicale din Spitalul Judeţean, dar şi managerul de la acea vreme, Constantin Mândrilă, au fost testaţi pozitiv la COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a evitat un răspuns clar în cazul medicului Alexandru Keresztes.

”Cât a condus unitatea spitalicească din Focşani, managerul interimar a avut întâlniri de lucru şi cu medici din cadrul DSP Vrancea, cum ar fi cele din cadrul şedinţelor de Consiliu de Administraţie. Pentru a elimina orice suspiciune asupra infectării cu COVID-19 medicilor care au fost în proximitatea col. dr. Alexandru Keresztes, DSP Vrancea face precizarea că a dispus demararea anchetei epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor cazurilor confirmate. Cât priveşte membrii Consiliului de Administraţie, aceştia nu se încadrează în contacţi apropiaţi, conform Metodologiei de supraveghere SARS-COV2 deoarece au purtat măşti chirurgicale şi au respectat distanţa socială, fiind la mai mult de 2 metri unul faţă de celălalt”, a anunțat DSP Vrancea.

Marți, Ministerul Sănătăţii a numit-o interimar la conducerea Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani pe Elena Codruţa Neagu, pe perioada cât managerul Constantin Mândrilă se află în concediu medical.

Peste 100 de cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Pantelimon” din Focşani au fost testate pozitiv la infecţia cu noul coronavirus de la începutul epidemiei de COVID-19 şi până în prezent, 59 dintre acestea fiind în prezent internate, în timp ce alţi 36 de angajaţi s-au vindecat şi au fost externaţi, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS