Anchetă după ce Tăriceanu și-a reînnoit permisul fără să stea la coadă

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) a anunţat că vor începe verificări interne după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat de News.ro când şi-a preschimbat permisul de conducere intrând pe uşa din spate şi ocolind astfel coada de circa o mie de persoane.

“Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor s-a autosesizat în urma materialelor de presă apărute şi se efectuează verificări la nivelul direcţiei. La finalul acestor verificări vor fi anunţate rezultatele printr-un comunicat de presă. Sunt verificări interne”, a anunţat, luni, pentru News.ro, comisarul-şef Mihai Enache, purtătorul de cuvânt al DRPCIV.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat, joi dimineaţă, de News.ro când s-a dus la sediul DRPCIV să-şi reînnoiască permisul de conducere şi a ocolit coada de aproximativ o mie de persoane pe o uşă din curtea interioară. Acolo a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire.

Şi Instituţia Prefectului a anunţat că vor fi declanşate verificări

Anchetele au fost declanșate și după ce avocata Elenina Nicuţ a trimis, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunea de folosirea influenţei din funcţia de preşedinte de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite după ce, joi, a beneficiat de un tratament preferenţial când a fost primit prin curtea interioară a DRPCIV ca să îşi preschimbe permisul de conducere, timp în care publicul nu a mai avut acces în clădire.

Foto: news.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS