Confidenţialitate

Anchetă DSP la SJU Piatra-Neamț, unde un bebeluș a murit imediat după naștere

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ a declanşat, luni, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, unde un bebeluş a murit la scurt timp de la naştere, iar fratele său geamăn a fost infectat cu bacteria Klebsiella, fiind transferat la Iaşi.

Inspectorii sanitari din Neamţ au făcut şi în urmă cu două săptămâni verificări la unitatea medicală, inclusiv în salonul unde au fost internaţi nou-născuţii, fără să fie găsite probleme.

S-a dispus din nou un control cu recoltare de teste de sanitaţie din Secţia de nou-născuţi de către inspectorii Departamentului de control al DSP Neamţ. Rezultatele anchetei epidemiologice vor fi comunicate după obţinerea rezultatelor microscopice ale necreopsiei şi ale celorlalte probe de sanitaţie”, a declarat,  pentru News.ro,  purtătorul de cuv al DSP Neamţ, Mirela Grădinaru.

Ea a precizat că inspectorii sanitari au făcut verificări la SJU Piatra Neamţ şi în 12 iulie, însă toate probele de sanitaţie recoltate, respectiv de aeromicrofloră, de pe suprafeţe şi de pe mâinile personalului, au fost conforme, inclusiv cele prelevate din salonul în care au fost internaţi gemenii.

Medicii de la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iaşi, unde este internat fratele geamăn al bebeluşului mort la SJU Piatra Neamţ, spun că acesta răspunde bine la tratament, evoluţia sa fiind bună.

Rezultatele analizelor au confirmat existenţa infecţiei cu Klebsiella, dar copilul se simte bine, starea lui este stabilă. Răspunde bine la tratament, creşte în greutate în fiecare zi, evoluţia este bună. Copilul n-a fost niciodată în stare gravă, nu a fost resuscitat. Unii bebeluşi reacţionează mai rău la Klebsiella, alţii mai bine, cum este şi cazul copilaşului din Neamţ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Maternităţii ”Cuza Vodă” din Iaşi, medicul Anca Bivoleanu.

Un bebeluş născut prematur a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piatra Neamţ, iar fratele său geamăn a fost transferat, în urma solicitării părinţilor, la un spital din Iaşi, în prezent starea acestuia fiind stabilă. Reprezentanţii spitalului ieşean spun că bebeluşul ar avea o infecţie intraspitalicească, cu Klebsiella.

Cei doi bebeluşi gemeni au fost născuţi prematur la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, în 9 iulie, în urma unei operaţii de cezariană. După câteva zile de la naştere, unul dintre bebeluşi a murit.