Confidenţialitate

Anchetă DNA la Sibiu, privind cumpărarea unor containere pentru pacienţii COVID

DNA Alba Iulia cercetează modul în care fosta conducere a Spitalului Judeţean Sibiu a cumpărat 2 containere pentru pacienți Covid.

Containerele, amenajate în curtea spitalului, au costat 6 milioane de lei.

Anunţul a fost făcut de noua conducere a unității sanitare, care a precizat că DNA a cerut toate documentele legate de achiziţia respectivă.

În cele două containere, cumpărate în 2019, urmau să fie amenajate saloane pentru pacienţii cu arsuri.

Între timp, au fost transformate în saloane pentru bolnavii COVID.

Fostul manager, Cornel Benchea, spune la Europa FM că licitaţia a urmat toţi paşii legali.

A fost şi o contestaţie, în urma căreia s-au făcut verificări suplimentare.

“Putem transmite, toate documentele sunt publice, se pot vedea pe SEA … Au fost trei licitaţii, la două nu a venit nimeni … nu văd care ar fi probleme. A fost o contestaţie la CNSC, apoi inclusiv la Curtea de Apel. A câştigat firma din Bucureşti, cu care n-am avut nici o relaţie până acum. Nu ştiu ce se poate verifica şi ce poate fi verificat, pentru că totul a fost public, transparent. Deja funcţionează containerele, avem pacienţi COVID acolo”- a declarat pentru Europa FM fostul manager al Spitalului Judeţean Sibiu, Cornel Benchea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Fostul manager al Spitalului judeţean din Sibiu, Cornel Bechea, spune că investiţia era necesară pentru că, în spital, nu erau locuri pentru tratarea pacienţilor cu arsuri.

Întreg proiectul a costat 6 milioane de lei, iar banii au venit de la Consiliul judeţean.

Ancheta privind cumpărarea containerelor este făcută de DNA Alba Iulia, care a primit déjà documentele solicitate de la actuala conducere a spitalului.

Foto: sibiuindependent.ro