Ancheta demarata la strandul din Vaslui unde un copil de 14 ani a murit inecat bate pasul pe loc (AUDIO)

Conducerea Primăriei cere timp de gândire și analiză. În momentul producerii tragediei, apa din bazin era atât de murdară, încât nu se vedea nimic prin ea. Tocmai din această cauză a fost nevoie de scafandri pentru a găsi trupul baiatului.

Mai mult, în condițiile în care la ștrand erau peste 700 de persoane, un singur salvamar supraveghea bazinul adânc de 5 metri.

Familia băiatului înecat și martorii care erau la ștrand în ziua tragediei acuză salvamarul că nu era în zona bazinului. Băiatul a venit la scăldat împreună cu doi prieteni. La un moment dat adolescentul a dispărut de lângă grup. Alertaţi, prietenii au anunţat administraţia ştrandului că nu-l mai găsesc. Apa bazinului era atât de murdară, încât copiii nu şi-au dat seama dacă băiatul se înecase sau nu în piscină.

Ştrandul se află în subordinea Primăriei Vaslui, iar conducerea instituției consideră că, din punct de vedere administrativ, lucrurile au fost în ordine. Cu toate acestea, ștrandul a fost închis după tragedia petrecută duminică. Ștrandul a fost deschis în luna iunie, iar de atunci apa nu a fost schimbată. Ca să găsească trupul baiatului a fost nevoie de intervenția scafandrilor deoarece apa din bazin era tulbure. Mai mult, bazinul are o porțiune adânca de 5 metri, dar cu toate acestea zona nu era delimitată. Conducerea primăriei Vaslui nu a găsit deocamdată niciun vinovat.