Anchetă a Ministerului Sănătății: Cum a fost posibilă transfuzia greșită de la Spitalul CF 2?

O echipă de control, formată majoritar din medici, analizează, la Spitalul CF 2 din Capitală, cum a fost posibilă transfuzia greşită de sânge în cazul pacientei operate de cancer în stadiul incipient, urmând să se stabilească responsabilii pentru această situaţie.

După o primă verificare, Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti au constatat, că transfuzia de sânge greşită s-a datorat unei erori de etichetare făcute de asistenta medicală care a prelevat probe de sânge de la femeia operată, la o oră şi jumătate după transfuzie aceasta intrând în şoc hemoragic.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu :”Este o continuare a investigațiilor făcute de Inspecția Sanitară imediat după incident. Acum, se verifică toate procedurile care au fost făcute, nu numai în timpul transfuziei, ci și pe parcursul operației la care a fost supusă pacienta. Se va trage concluzia dacă vina poate fi atribuită exclusiv pacientei, care a fost deja sancționată de Inspecția Sanitară, sau dacă este și vina altor persoane din corpul medical.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS