Anchetă a Inspectoratului Școlar Gorj după ce elevii unui liceu au fost scoși la un protest împotriva Guvernului

Inspectoratul Şcolar din Gorj face anchetă la un liceu din Târgu-Jiu după ce elevii au fost puşi să protesteze împotriva Guvernului.

Liceenii au fost scoşi în timpul unei pauze în curtea şcolii şi îndemnaţi să ceară demisia Executivului pe motiv că profesorilor nu li s-au mărit salariile.

Zeci de elevi de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu au protestat  în curtea unității școlare, alături de profesorii din unitate.

Copiii au ieșit în număr foarte mare în curtea liceului, însă fără a cunoaște motivul acțiunii. Protestul a fost iniţiat de sindicate, ca urmare a nemulţumirilor legate de măsurile guvernului cu privire la acest sector.
Elevii au strigat, timp de 15 minute lozinci împotriva Executivului, însă în momentul în care au fost întrebaţi de jurnalişti care sunt revendicările exacte, n-au ştiut să răspundă.

Profesorii au comentat și ei că la un astfel de protest nu ar fi trebuit să fie implicați elevii, unii chiar minori, cu atât mai mult cu cât nici Inspectoratul Școlar nu a știut de acțiune. Acum, cei din fruntea învăţămîntului din Gorj susţin că vor face o anchetă şi îi vor sancţiona pe organizatorii acţiunii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS