Anca Dragu la Europa FM: Toate categoriile de bugetari vor beneficia de majorări salariale. Taxele nu vor crește

Toți bugetarii cu salarii mici, inclusiv profesorii și medicii, vor beneficia de o creștere a veniturilor în medie cu 5 % de la 1 august, a declarat Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, la Interviurile Europa FM.

Ordonanța de urgență a Guvernului va fi aprobată, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Asistenții sociali ar urma să beneficieze de cele mai mari creșteri, cu până la 20%, a precizat Anca Dragu.

”Această Ordonanță de Urgență are ca scop eliminarea unor disfuncționalități din sistemul de salarizare. În diferite ministere, pentru aceeași activitate, salariile diferă semnificativ, chiar și în același minister, în același birou, sunt oameni cu salarii diferite. De aceea, prima rundă de creștere a salariilor vizează practic închiderea acestor anomalii din sistemul de salarizare.”, afirmă Anca Dragu.

Întrebată dacă profesorii și medicii vor fi incluși în aceste categorii de bugetari care vor beneficia de majorări salariale, Anca Dragu a declarat că ”vor fi toate categoriile acolo unde există difuncționalități. Am lucrat pe criteriul de a închide anomaliile din sistem.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În contextul majorărilor salariale și creșterii indemnizațiilor pentru creșterea copilului, Guvernul nu ia în calcul o creștere a taxelor,  a mai spus ministrul Anca Dragu la Interviurile Europa FM.

”Nu avem în vedere majorări de taxe. Cred că nu este o măsură propice.  Majorarea taxelor în acest moment ar fi un efect distructiv asupra economiei. Economia deja se obișnuiește cu noul regim fiscal. Stabilitatea și predictibilitatea fiscală reprezintă un principiu foarte important și în macroeconomie, deci majorarea taxelor nu este avută în vedere.”, a mai declarat Anca Dragu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarațiile video complete făcute de Anca Dragu la puteţi urmări aici:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS