Confidenţialitate

ANAT: Vacanțele românilor în Grecia nu sunt afectate

Românii care merg în vacanță în Grecia în perioada următoare nu trebuie să-și facă probleme.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism dă asigurări că în relațiile cu partenerii eleni nu au apărut modificări: charterele deja programate vor fi operate, iar hotelurile își vor respecta promisiunile – ne-a declarat președintele ANAT, Aurelian Marin:

“Nu există niciun fel de informaţii, până în prezent, care să determine turoperatorii români să redirecţioneze turiştii către alte destinaţii. Charterele deja programate către diferite insule grecești vor fi operate în continuare, după același program, iar turiștii vor beneficia de vacanța aleasă. Hotelurile partenere ale agențiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului și de oferirea condițiilor de cazare contractate de către turiștii români”, spun reprezentanţii ANAT.

Totuși, reprezentanții ANAT au câteva sfaturi pentru turiști: să aibă bani cash la ei și, pe cât posibil, să alimenteze înainte de a intra în Grecia.

Aurelian Marin amintește, în acest context, că suma maximă cu care se poate ieși din țară este de 10.000 de euro de persoană.

“Este, de altfel, o recomandare pe care au făcut-o şi alte patronate de turism din Europa, mai ales după decizia de închidere a băncilor în această săptămână și limitarea retragerilor de la bancomate”, a spus el.

Potrivit acestuia, turiştii care pleacă în Grecia continentală, cu mașina proprie, sunt sfătuiți să alimenteze cât mai aproape de granița cu Grecia pentru a preveni înghesuiala de la stațiile de alimentare.

Potrivit ANAT, în primele cinci ale anului a fost înregistrată o creştere a vânzărilor pachetelor turistice în Grecia cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Se estimează că peste 120.000 de români își vor petrece anul acesta vacanța pe litoralul grecesc.