Confidenţialitate

ANAT: Cazările pe litoral în 2024, cu 8% mai scumpe decât în 2023 | AUDIO

Cazările pe litoral sunt mai scumpe cu 8% anul acesta, comparativ cu 2023, transmite Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. Peste 80.000 de turişti sunt aşteptaţi la malul mării în mini-vacanța de Rusalii, iar unitățile de cazare sunt ocupate în proporție de 85%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele mai căutate staţiuni de pe litoral sunt Mamaia, Eforie şi Venus, unde cererea pentru cazări a crescut cu 20% faţă de iunie 2023, potrivit ANAT.

Peste 80.000 de turişti își vor petrece minivacanţa de Rusalii la mare, gradul de ocupare pe litoral fiind de 85%. Numărul de rezervări ar putea crește, mai susține ANAT, pe fondul ofertelor last minute și a tarifelor încă mici, de extrasezon.

Pentru o noapte de cazare la un hotel de 3 stele din Jupiter, prețurile pe cameră pornesc de la 130 lei, în vreme ce pentru un pachet „All inclusive” la un hotel de 3 stele din Mamaia, turiștii achită până la 550 lei pentru o cameră dublă.

În ceea ce priveşte sejururile în minivacanţa de Rusalii, pentru trei nopţi cu „all inclusive”, la un hotel de 4 stele din Mamaia tariful porneşte de la 1.400lei/persoană. Prețurile sunt însă la jumătate în staţiunea Venus pentru trei nopţi, cu demipensiune, la un hotel de 3 stele, potrivit patronatelor din turism

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Plătim cu 12% mai mult pentru o masă la restaurant față de anul trecut și cu 10% mai mult pentru cazarea la hotel. Sorin Nicolescu, vicepreședintele ANAT, explică motivul scumpirilor | AUDIO