Confidenţialitate

Analiză: 650.000 metri pătrați de spații de depozitare din România sunt neocupați în momentul de față

15% din spațiul de depozitare existent pe plan local este neocupat în momentul de față, acesta însumând aproximativ 650.000 metri pătrați.

Valoarea spațiului total de depozitare neutilizat este de circa 6 milioane de euro, fără a lua însă în calcul și costurile serviciilor logistice, potrivit reprezentanților Storage Logistics.

Piața locală de depozitare va însuma aproximativ 5 milioane de metri pătrați de spații de depozitare la sfârșitul anului 2020, potrivit specialiștilor în domeniu, însă marea majoritate a depozitelor nu și-au fructificat până în prezent spațiul neocupat.

Reprezentanții Storage Logistics, primul marketplace local pentru spațiile de depozitare din România, estimează că gradul de ocupare a depozitelor poate ajunge la 90-95% din capacitatea acestora până la final de an, dat fiind faptul că închirierea pe termen scurt poate reprezenta o soluție de back-up pentru perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă, când tot mai multe magazine online și business-uri în plină dezvoltare au nevoie de o soluție rapidă și eficientă de depozitare a stocurilor, în diferite zone cheie din țară.