Confidenţialitate

Analiștii cred că băncile se vor opune unei noi amânări a ratelor, dar spun că măsura este necesară

Băncile nu vor fi de acord ca amânarea ratelor la credite să fie prelungită și după 1 ianuarie, așa cum ar vrea Ministerul Finanțelor, a spus, la Europa FM, analistul economic Adrian Bența.

El consideră că propunerea ministrului Florin Cîțu este binevenită, în condițiile în care nu vom scăpa prea curând de criza provocată de pandemia de coronavirus.

Văd o deteriorare a veniturilor unei categorii mari de cetățeni, mă refer la salariații din privat, unde vor apărea situații de șomaj tehnic sau închideri temporare de contracte de muncă.

O astfel de măsură de prelungire a termenului de amânare a ratelor la bancă este o măsură bună pentru cetățeni și firme. Cu siguranță, sistemul bancar se va opune, însă trebuie să ne uităm după binele general, și asta înseamnă o situație bună a persoanei fizice. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adrian Bența spune că vor urma negocieri între Guvern și reprezentanții băncilor și cel mai probabil statul le va acorda anumite facilități pentru a accepta amânarea ratelor la credite și după 1 ianuarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit ministrul Finanțelor, 330 de mii de clienți ai băncilor au beneficiat de amânarea ratelor la credite cu până la 9 luni.