Confidenţialitate

ANAF a anunțat blocarea conturilor bancare locale Aeroflot

Administrația Națională a Fiscale din România (ANAF) a anunțat blocarea conturilor bancare locale ale Aeroflot. Ordinul ANAF a fost publicat în Monitorul Oficial, care publică acte oficiale ale țării.

S-au blocat și conturile acționarilor. Decizia a fost luată în urma măsurilor restrictive prevăzute de Regulamentul Uniunii Europene 269/2014.

„Se dispune blocarea fondurilor deținute de entitatea AEROFLOT — Reprezentanță, CUI 6320110, controlate indirect de persoanele fizice listate Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, respectiv următoarele conturi bancare active deschise la banca Raiffeisen Bank — S.A: RO60RZBR0000060015045177, RO62RZBR0000060003770249 și RO85RZBR0000060002407567”, spune decizia publicată în Monitorul Oficial, decizie semnată de președintele Agenției, Mirela Călugăreanu.

Cine este directorul general al companiei Aeroflot

„Mikhail Igorevich Poluboyarinov este directorul general al OJSC Aeroflot. OJSC Aeroflot este cea mai mare companie aeriană din Federația Rusă. OJSC Aeroflot nu numai că furnizează servicii guvernului rus, dar generează și o sursă importantă de venituri pentru acesta. Aeroflot a operat zboruri ilegale către Crimeea ocupată.

La 24 februarie 2022, după etapele inițiale ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, Mikhail Igorevich Poluboyarinov, alături de alți 36 de oameni de afaceri, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin și cu alți membri ai guvernului rus pentru a discuta impactul acțiunilor întreprinse în urma sancțiunilor occidentale.

Faptul că a fost invitat să participe la această reuniune arată că este membru al cercului cel mai apropiat al lui Vladimir Putin și că sprijină sau pune în aplicare acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea Ucrainei. De asemenea, acest lucru arată că este unul dintre oamenii de afaceri importanți, implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venit guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei”, arată Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Președintele Zelenski și poporul ucrainean, nominalizați la Nobelul pentru Pace