ANAF a actualizat lista marilor datornici la stat

Spre desebire de lista publicată anterior, numărul companiilor cu datorii la stat este mai mic: sunt 127 de firme, față de aproape 200 la sfârșitul lunii martie, iar restanțele lor s-au mărit.

Noua listă publicată de ANAF se referă la firmele care nu și-au achitat dările către stat până la 30 iunie. Sunt 127 de companii, cu datorii totale de 3,78 de miliarde de lei.

Cele mai mari datorii – de peste 900 de milioane de lei –  le are compania Oilfield Exploration Business Solutions, controlată de kazahii de la KazMunayGas, care dețin Rompetrol.

Pe loc 2 în topul datornicilor este Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvență, cu datorii de peste 500 de milioane de lei. Urmează compania European Food deținută de frații Micula, cu o datorie de 400 de milioane de lei și Televiziunea Publică cu 375 de milioane de lei. Pe lista datornicilor, se mai află firma de pariuri Public Games, aflată în faliment, care trebuie să achite statului 133 de milioane de lei și Grup Servicii Petroliere, cu 130 de milioane de lei datorie.

ANAF a publicat pentru prima oară lista datornicilor la stat în luna mai, când au fost afișate și datoriile persoanelor fizice. Pe listă au apărut atunci și persoane care fie își plătiseră taxele, fie se judecau cu Fiscul. Așa că ANAF a decis ca de acum înainte, pe lista rușinii să nu mai apară persoanele fizice și firmele care au datorii mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie să le primească de la stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS